Premie berekenen

De premie berekenen van de begrafenisverzekering is vrijwel altijd de eerste stap die u zet richting een begrafenisverzekering. Uit de uitkomst van de premie berekening kunt u dan al enigszins herleiden of u met een goedkope begrafenisverzekeraar te maken heeft of niet. Toch zegt zelfs een goedkope premie niet direct alles, want daarnaast kan namelijk ook de looptijd nog bepalend zijn. U vindt misschien met de premie berekening een begrafenisverzekeraar die qua premie enkele euro’s per maand goedkoper is dan de concurrentie, maar als dan vervolgens blijkt dat u wel levenslang premie betaalt terwijl dit bij de concurrentie voor een kortere periode geldt is het maar de vraag in hoeverre u dan dus ook echt met de goedkoopste premie de goedkoopste begrafenisverzekering gevonden hebt. Een premie berekening is dus absoluut nodig, maar wees niet verblind door de goedkoopste premie, want een absolute garantie voor de best mogelijk begrafenisverzekering heeft u hier dus niet mee.

Premie begrafenisverzekering aftrekbaar?

Wellicht herinnert u zich nog dat de premie van een begrafenisverzekering aftrekbaar was in het verleden. Dit was in ieder geval zo op het moment dat u koos voor een naturaverzekering voor uw begrafenis. Die regel is inmiddels al ruim 5 jaar afgeschaft en dat houdt dus ook in dat de premie van de begrafenisverzekering ook niet meer aftrekbaar is van de belasting. Omdat de premie dus niet aftrekbaar is hoeft u hier verder dus ook geen rekening mee te houden. Kunt of wilt u na verloop van tijd geen premie meer voor uw verzekering betalen, dan zijn er ook uitwegen, zoals het afkopen van uw verzekering.

Begrafenisverzekering afsluiten

De begrafenisverzekering afsluiten doet u pas als u alle facetten van de juiste verzekering heeft nagelopen en u zich ook hierin kunt vinden. De premie is dus slechts een van de facetten en er dient dus bij deze verzekering ook nog naar andere belangrijke zaken gekeken te worden. Klopt alles, dan kunt u met een gerust hart de begrafenisverzekering afsluiten.

Previous post:

Next post: