Uitvaartkosten

Bij een begrafenisverzekering afsluiten zal u worden gevraagd welk bedrag het is dat u graag zou willen verzekeren. Hoe hoger de uitkering moet worden bij het overlijden van u als verzekerde, hoe meer premie hier natuurlijk tegenover staat. Het is belangrijk een goede inschatting te maken van de uitvaartkosten. Begrafenisverzekeraars geven vaak al zeer goede indicaties op hun websites en ook uit de pakketten voor de begrafenisverzekering die veelal worden aangeboden valt al het een en ander af te leiden. Wat belangrijk is om te weten is dat u altijd voor een begrafenis meer geld kwijt zult zijn dan voor een crematie. In elk geval wel wanneer u ze beide hetzelfde zou invullen, want bij een begrafenis komen er altijd nog extra kosten bovenop in de vorm van onder meer grafrecht.

Crematiekosten

Wanneer u zou kiezen voor een crematie zult u in de regel dus met een lagere uitkering kunnen toekomen dat met een begrafenis. Het gemiddelde aan crematiekosten kan ongeveer worden gesteld op 7000 euro. U kunt hier uiteraard ook nog een heel stuk onder zitten, maar het hangt er hierbij maar net vanaf hoe u de crematie er graag uit wilt laten zien.

Begrafeniskosten

Voor begrafeniskosten kunt u ongeveer een gemiddelde van zo’n 9000 euro hanteren. U kunt het best ook altijd nog even advies inwinnen bij een begrafenisverzekeraar door uit te leggen hoe u alles voor u ziet, waarna zij u dan vrij precies kunnen vermelden aan welke begrafeniskosten u vervolgens moet gaan denken. Weet u welke begrafeniskosten ongeveer op u van toepassing zijn, dan maakt dit de begrafenisverzekering vergelijken ook weer net even wat makkelijker natuurlijk.

Previous post: